JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kraftigt uppåt för kraft
Kretsar för krafthantering – alltså power management – väntas få ett rejält uppsving på hela 20 procent i år efter ett magert fjolår. Det spår prognosföretaget IMS Research i sin senaste rapport.
I fjol minskade marknaden för drivkretsar och kretsar för power management med 14 procent. I år väntas samma segment se en tillväxt på hela 20 procent – allt enligt prognosföretaget IMS Research.

Bakom årets starka tillväxt anger IMS Research den ökade efterfrågan på lösningar inom belysning, mobil infrastruktur samt smådatorer och servrar. Samtidigt flaggar analytikerna där för att efterfrågan även kan ha saltats av en överkonsumtion, som i sig är en konsekvens av fjolårets åtstramning i produktionskapacitet, vilket tidigare i år ledde till mycket långa ledtider för många komponenter med ett spekulativt köpbeteende som följd.   

Blickar man framåt ytterligare något år så tror IMS Research att tillväxten kommer att ligga på omkring 10 procent årligen mellan 2012 till 2014. Även nästa år väntas bli riktigt starkt för kraftkomponenter.

– Vi väntar oss en ökad efterfrågan under 2011, som blir ytterligare ett år då intäkterna ökar mer än vad som är normalt, säger Ryan Sanderson på IMS Research i ett pressmeddelande.

 IMS Research ger däremot inte någon mer exakt prognos för tillväxten under nästa år.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)