JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Miljön i fokus för årets STC Expo
Missade du STC Expo den 19 oktober, Mitthögskolans årliga konferensen om forskning på smarta sensorer? Misströsta inte för snart kan du se presentationerna via webben.
Temat för årets konferens var miljö: Hur kan vi genom teknikutveckling minska miljöpåverkan?

Britta Hedlund från Naturvårdsverket inledde konferensen med att berätta om vad verket mäter och hur man gör det. Därefter tog Bengt Oelmann över för att berätta mer om hur trådlösa sensornätverk kan användas i miljöövervakningen.

Att minska energianvändandet är ett annat sätt är tekniken kan vara till stor nytta. Chris Harris från amerikanska Cree berättade om vad lysdioder har betytt för energianvändandet i samhället.

Emil Björklund från IT-företaget Inuse visade upp ett exempel på hur man genom att öka medvetenheten om människors egna energikonsumtion kan påverka beteenden.

STC Expo avslutades med en föreläsning av Michael Åström från Ericsson Research som arbetar med programmet Connected Things vilket fokuserar på att skapa ett Internet av saker.

Idag finns Chris Harris och Emil Björkstens föreläsningar upplagda (länk), övriga kommer så snart de är klara, lovar stc@muin.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)