JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Branschen mötte KTH-studenter
Ett sextiotal studenter, främst från KTH:s masterprogram för mikroelektronik, tog i går tillfället i akt att träffa den svenska halvledarbranschen.
Ett tiotal halvledarleverantörer plus branschmedierna medverkade igår på Halvledardagen, en träff med KTH-studenter i regi av Stockholmsmässan. Syftet var att stärka banden mellan studenterna och elektronikindustrin.

Studenterna fick en inblick i branschen, hur det är att jobba som FAE och försäljningsingenjör, en rundtur i Electrums halvledarlabb och därtill en insikt i framstegen kring det nobelprisade materialet grafen.

De deltagande företagen fick en möjlighet att visa upp sina förmågor och produkter för de mestadels internationella studenterna. Och en chans att propagera för möjliga karriärvägar i halvledarbranschen.

Flera elever uttryckte sin entusiasm över evenemanget. Det gjorde även arrangörerna, KTHs Robert Rönngren och Stockholmsmässans Magnus Eriksson, som har fått förfrågningar från fler högskolor om liknande tillställningar.

Bland halvledarbolagen deltog Acreo, Analog Devices, Freescale, Maxim, National Semiconductor, NXP och Texas Instruments.

Bengt Edlund och Bernt-Olof Hellström på National Semiconductor gillar studenter
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)