JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Flexenclosure startar bas i Nairobi
Flexenclosures, svensk tillverkare av strömförsörjning för basstationer i glesbygd, har startat ett kontor i Kenyas huvudstad Nairobi.
– Med vårt fokus på utvecklingsländer - eftersom våra produkter passar bra där det inte finns några elnät - så är öppningen av ett kontor i den viktigaste östafrikanska marknaden ett naturligt steg. Med det nya kontoret kan vi ge snabbare och bättre support, bättre logistik och få generellt starkare kundrelationer, säger Flexenclosures vd Stefan Jern i ett pressmeddelande.

Kontoret, som öppnade vid nyår, leds av Jonas Högström, en veteran i telekombranschen som tidigare jobbat på Ericsson, Teliasonera och Deutsche Telekom.

Flexenclosures kärnprodukt är en möjlighet att optimera strömförsörjningen till en basstation från olika energikällor, som vindkraft, solkraft och dieselgenerator. Man säljer hela basstationssajter där allt utom telekomutrustningen ingår. Företaget, med huvudkontor i Lidköping, har vunnit flera priser för sin teknik, såväl för dess miljöegenskaper som för dess användbarhet i utvecklingsländer och andra ställen där stabil tillgång till el saknas. I Afrika har man ett samarbete med Ericsson.

Elektroniktidningen gjorde en längre intervju med Stefan Jern i oktober 2009 (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)