JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Halmstad nätverkar kring elektronik
Strax före årsskiftet drog Högskolan i Halmstad, i samarbete med lokala företag och andra representanter, upp de första riktlinjerna kring ett elektronikcentrum. Tanken är att bilda ett nätverk för företag och andra med intresse för elektronikutveckling.
För Högskolan i Halmstad, liksom andra högskolor, är samverkan med näringslivet av stor betydelse. För att stärka banden mellan de olika parterna smygstartades nyligen ett nätverk kring framtidens elektronik där frågor kring elektronikutveckling ska stå i fokus. Bakom det hela står SP, Halmstad kommun, Region Halland och ett antal lokala företag, jämte Högskolan i Halmstad.

– Att samarbeta med högskolan och andra företag i nätverket känns positivt och bra. Det kan säkert intressera ännu fler av elektronikföretagen i regionen, säger Henrik Johansson på Advanced Electronic Systems (AES) i månadens nyhetsbrev från KK-stiftelsens satsning minST.

AES arbetar med tjänster inom elektronik, mekatronik och automation och är ett av de lokala företag som hittills gått med i det nya nätverket. Som medlem har företaget bland annat tillgång till Högskolan i Halmstads elektroniklaboratorium, där det tillsammans med forskningsingenjörer exempelvis har tillgång till några av labbets instrument.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)