JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 5A till Umeå
Den Malmöbaserade komponentdistributören 5A öppnar sitt fjärde lokalkontor, denna gång i Umeå.

– Man vinner helt klart marknadsandelar på lokal närvaro. Jag vet vad kunderna i Norrland sa när Arrow lade ner sitt kontor i Skellefteå, och en del av det de tappat hoppas jag att vi tar nu, säger Bo Nilsson, vd på AAAAA, eller 5A som det också uttalas.


För att vara baserad i Skåne så har 5A en stor andel av sin försäljning i Norrland. Bo Nilsson vill inte tala om hur stor - han säger att han faktiskt inte vet - men han har personligen gjort ett stort antal resor runt om till kunderna i norra Sverige. Under de senaste åren har han haft sällskap av Isabella Peterson, som nu får ansvaret för det nya kontoret.


– Jag brukar säga att när man varit två gånger hos en kund i Norrland har man varit där en gång mer än någon stockholmare, säger Nilsson.


– Det kostar inget extra att ha ett kontor, och man vinner mycket på att bygga upp lokala nätverk. Folk vill jobba med lokala aktörer – det är precis som med det lokala ICA. Man handlar där om det funkar.


Norrlandskontoret är 5A:s fjärde. Tidigare har man etablerat sig i Göteborg där det idag finns fyra anställda, och i Stockholm med en anställd. Hittills - Bo Nilsson indikerar att en rekrytering är på gång.


– Egentligen är tre personer minimum för ett kontor. En som är ute, en som är inne och en som är borta, kommenterar Nilsson.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)