JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Enea i nytt Linuxsamarbete
Enea inleder ett samarbete med amerikanska Linuxkonsulten Timesys och dess utvecklingsverktyg Linuxlink. Dessutom blir företaget medlem i Linuxstiftelsen.
Enea blir återförsäljare av Linuxlink och Eneas egna programvaruprodukter integreras i Linuxlinks databaser.

Linuxlink är ett försök att organisera det myller av programkod som samlas under beteckningen Linux. Utvecklaren kryssar för sina val av plattformar och funktioner varvid Linuxlink samlar ihop aktuella programkodsversioner för alla delar av systemet – istället för att du själva ska behöva Googla upp bitarna på egen hand.

Dessutom går Enea nu med i Linux Foundation, som 78:e medlem. Såvitt Elektroniktidningen kan se finns tidigare bara en svensk medlem i Linuxstiftelsen: göteborgska Pelagicore.

Enea har länge gett stöd i olika former för att låta Eneas produkter integreras med Linux. År 2004 lanserades ett verktyg som heter Orchestra för ändamålet.
Tidigare har Enea samarbetet med Linuxleverantörerna Montavista och Metrowerks.

Enea uppgraderade år 2007 sin Linuxkompetens genom att köpa konsulten Qivalue och företaget etablerade tidigt en kompetens på operativsystemet Android, en Linuxversion för mobiltelefoner.

Enea har många produkter som företaget vill se integrerade med Linux, bland dem det klassiska bensinpumps- och mobiltelefonoperativsystemet OSE, hypervisorteknik, protokollet Linx för distribuerade system, mellanvaran Element, databasen Polyhedra och DSP-klusterprogramvaran dSpeed.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)