JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Läsplattan en ren minnesslukare
I år kommer det att säljas nära 400 procent mer NAND-flash än i fjol, räknat i bitar, hävdar analysföretaget IHS Isuppli. Det är Apples Ipad, men också Android-baserade läsplattor, som står för den förväntade boomen.
I fjol slukade den allt populärare läsplattan drygt fyra procent av värdens NAND-flashtillverkning. I år väntas läsplattorna suga upp hela 12 procent. I siffror betyder det att knappt 0,5 miljarder gigabyte hittade in i olika läsplattor ifjol medan man spår att 2,3 miljarder gigabyte kommer att hitta dit i år.

Någon avmattning i efterfrågan på NAND-minnen för läsplattor kan IHS Isuppli inte se under de närmaste åren. Om ytterligare tre år, alltså år 2014, väntas hela 12,3 miljarder gigabyte säljas för att användas i läsplattor.

Enligt IHS Isuppli är det främst Apples Ipad och Android-baserade läsplattor som slukar NAND-minnen idag. Plattorna, som är rena underhållningsprylar, använder främst minnena för att lagra exempelvis foton, bilder, filmer och böcker. I medel innehåller en sådan läsplatta mellan 27,1 och 41,5 gigabyte, enligt IHS Isuppli.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)