JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Göteborg bjuder in till elektronikmässa

gbgGöteborg bjuder in till elektronikmässa


Om en månad, den 16-17 mars, är det dags för årets elektronikmässa – Elektronik 2011 – att slå upp dörrarna på Svenska Mässan i Göteborg. Arrangören Easyfairs har fått ihop knappt 100 utställare och räknar med mellan 1500 och 2000 besökare.
Konceptet för årets upplaga skiljer sig på en rad punkter från katastrofmässan Electronix år 2009, som lockade 3 500 trots att den pågick i tre dagar och var ett hopkok av tre olika mässor (se länk). Formatet denna gång är slimmat utan jippon eller tävlingar, fokus ligger på affärerna och att det ska vara billigt att ställa ut. Dessutom är det inget samarrangemang med några andra mässor den här gången.

– Man ska komma hit för att uppdatera sig och se vad som händer i branschen, säger Annette Sturesson som är projektledare för Elektronik 2011.

Förutom själva utställningen finns ett välmatat seminarieprogram där presentationerna äger rum på scener som placerats ut på mässgolvet. Seminarierna startar redan halv nio, en halvtimme innan själva mässan öppnar.

– Vi hoppas kunna locka folk att vara tidiga så att det blir tryck redan från början.

Arrangörerna har byggt en databas över potentiella besökare och skickat ut runt 20 000 biljetter, en del av dessa har gått till Norge.

– När vi tittade på dem som förhandsregistrerat sig var det fler från Mälardalen än vad jag trodde, men majoriteten av besökarna kommer att vara från Västsverige, säger Annette Sturesson.

Hon räknar med 15 till 20 besökare per utställare vilket innebär att mässan borde locka mellan 1500 och 2000 besökare. Jämfört med senast, år 2009, är konjunkturen också betydligt bättre.

– Det märks på de mässor vi gjort hittills i år, där har besökarantalet ökat.

Planen är att mässan ska återkomma vid ungefär samma tidpunkt om två år.

– Vi hoppas att alla ska bli nöjda och har redan bokat en lokal på Svenska Mässan.

Mer information och anmälan finns här (länk)
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)