JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Emerson skräddarsyr ditt kretskort
Under Embedded World i Nürnberg avslöjade Emerson Power Network ett helt nytt grepp. Företaget erbjuder sig att konstruera ditt moderkort helt från scratch, till ett pris som ligger mycket nära vad man får ge för ett standardkort, hävdar företaget. En första 3D-modell av designen fås inom två dagar.
– Jag känner inte till något företag i världen som gör detta så brett som oss. Vi erbjuder samma service oberoende om du ska tillverka hundra produkter som är nedre gränsen eller, ja, hur många som helst, säger Rob Anliker, ansvarig för teknikområdet på Emerson Network Power.

Nyheten är alltså en tjänst som företaget kallar Rapidex. Efter två års utvecklingsarbete är det dags för bred introduktion, efter en smygstart i december till speciellt utvalda kunder.

– Vi har redan de första kunderna, men vi tror oss kunna nå över tusen inom en snar framtid. Behovet finns överallt, men det är väl främst företag som gör flera olika moderkortskonstruktioner som har glädje av vår tjänst, förklarar Rob Anliker.

Med Rapidex vänder sig Emerson till företag som tillverkar produkter, där moderkortet är en central del, men inte kärnverksamheten. Det kan exempelvis vara företag som tillverkar medicinsk utrustning, men också militära eller kommunikationsprodukter. Många har, enligt Emerson, själva försökt sig på en design men misslyckats.

– Efter det att vi har fått kundens specifikationer av kortet tar det två dagar till det att kunden har en användarmanual och en ritning i form av en 3D-modell. Beslutar man sig att gå vidare därifrån så tar det åtta veckor till dess att produkten är klar.

Till en början erbjuder företaget enbart konstruktioner kring Intels processor Atom, men under året kommer även andra inbyggnadsprocessorer från Intel att inkluderas i tjänsten.

Exakt vad det kostar att ta fram ett skräddarsytt moderkort kan inte Rob Anliker ange, men en viktig del i hela konceptet är just att det inte ska vara mycket dyrare än att köpa en hyllprodukt.

– Hela idén är att snabbt erbjuda skräddarsydda lösningar till ett konkurrenskraftigt pris trots att det inte rör sig om mer än några hundra enheter, säger han.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)