JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kina först för LTE-Iphone
Apple kommer att ta fram en version av Iphone som fungerar med LTE. Men till att börja med enbart för den kinesiska marknaden, och bara för varianten TD-LTE, som används av China Mobile.
Att Iphone så småningom kommer i en LTE-variant är i sig ingen jättenyhet. Däremot är det intressant att notera att den kinesiska TD-LTE-varianten, som enbart används av operatören China Mobile, blir först ut.

– Steve Jobs har uttryckt sitt intresse för en LTE-Iphone, och vill komma igång med utvecklingen tidigt, förklarar China Mobiles ordförande Wang Jianzhou för nyhetsbyrån Bloombergs.

Prioriteringen kan tyckas udda. LTE finns ju redan i drift i flera länder, och väntas slå igenom stort i sin originalvariant i år över större delen av världen. China Mobile väntas inte dra igång sitt TD-LTE-nät förrän senare i år.

Rimligen hoppas Apple att fler än China Mobile ska anamma TD-LTE. Men även om så inte bli fallet så har den kinesiska operatören fler abonnenter än de flesta länder har invånare, så affärsmässigt kan det förstås vara en vettig idé ändå.

Konkurrenterna China Telecom och China Unicom väntas komma igång med sina LTE-nät nästa år eller året därefter.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)