JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nokia-Siemens startar rysk LTE-tillverkning
I samarbete med tre ryska elektroniktillverkare ska Nokia Siemens Networks dra igång tillverkning av LTE-utrustning i den ryska staden Tomsk.
Exakt vad som ska tillverkas i den ekonomiska frizonen i Tomsk framgår inte. De fyra parterna – Nokia Siemens Networks, Rusnano, Micran och administrationen i Tomskregionen – har dock undertecknat ett dokument i närvaro av premiärminister Putin, skriver nyhetsbrevet Cellular News.

– Projektet visar hur snabbt tekniksektorn accelererar i vårt lands ekonomi. För Rusnano gör teknik- och kunskapsöverföringen från ett av världens ledande telekombolag att projektet är extra intressant, kommenterar Anatolij Tjubajs, ordförande i Rusnano och känd som tidigare vice premiärminister.

Rusnano har som uttalad uppgift att till 2015 skapa en rysk nanoteknikindustri med en årlig försäljning på 29 miljarder dollar.

Enligt Kristina Tichonova, chef för Nokia Siemens i Ryssland, är detta bara början på företagets satsningar i landet.

– Överenskommelsen visar hur strategiskt viktig den ryska marknaden är för vårt företag. Det här är ett substantiellt steg i att överföra kompetens till ryska företag kring utveckling av innovativ teknik. Den ryska statens stöd för vår forskning och utveckling, konstruktion och produktion i Ryssland är mycket viktigt för oss. Vi jobbar mot att etablera alla byggblock i Ryssland, från forskning och utveckling till produktion och supportcenter, säger hon i Cellular News.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)