JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Än är Twitter inte moget för maskiner

Motor

Än är Twitter inte moget
för maskiner

Det svenska datakomföretaget Induo har testat att låta maskiner uppdatera sin status på ett twitterkonto. Det gick inte så bra.
Problemet var att uppdateringarna blev liggande på företaget Twitters sms-server i upp till en timme. Det är inte prestanda som duger för att meddela driftslarm.

 Induo
Induos experimentmaskin har slutat uppdatera sin status.
– Man skulle därmed kunna dra slutsatsen att tiden inte är mogen för maskiner att ta plats i sociala medier än, säger Ulf Seijmer, marknadsansvarig på Induo, i ett pressmeddelande.

Induo har en fungerande tjänst för statusuppdateringar för maskiner via sms. Den syddes helt enkelt ihop med en SMS-server som twitterdriver.

– Tidsfördröjningen ligger hos Twitters SMS-server och inte hos oss.

Idén att använda Twitter dök upp när Induo sökte en lösning för att presentera en maskins driftstatus och aktuell hustemperatur på en hemsida.

Den amerikanska tjänsten Twitter låter personer och företag sätta upp anslagstavlor och fylla dem med en ström av korta texttelegram. Både Twitter och Facebook – ett annat populärt socialt medium – har SMS-tjänster för statusuppdateringar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)