JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Norsk-svensk elbilssatsning
Svenska Qrtech och norska Kongsberg Automotive bildar ett gemensamt bolag för tjänster och konstruktion av kraftelektronik för el- och hybridbilar. Det nya bolaget får namnet e-Driveline AB och ska ligga i Göteborg.
Qrtech bidrar med kompetens inom elektronikbaserade produkter, särskilt kraftelektronik och laddningsteknik för batterier. Kongsberg står för kompetensen inom mekanisk design och produktion. Enligt en gemensam pressrelease från företagen kompletterar man varandra väl.

– Hybrider och elektriska drivlinor representerar framtiden inom fordonsindustrin. Vi ser e-Drivline AB som ett sätt för oss att ta del av den tillväxt som kommer inom detta segment, säger Qrtechs vd Magnus Lindahl i pressmeddelandet.

De båda bolagen har samarbetat inom kraftelektronik i nära två år, och har redan tagit fram system där prototyper inom kort ska levereras till kunder inom både personbils- och lastvagnsindustrin. Inom två år tror företagen att serieproduktion kan bli aktuellt.

Kongsberg Automotive kommer att äga 51 procent av det nya bolaget, och Qrtech resterande 49 procent. Personal ska flyttas från båda moderbolagen till det nya företaget, som väntas bli operativt i slutet av månaden.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)