JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Knyter ihop maskiner med GPS och GSM

sKnyter ihop maskiner med GPS och GSM

Microchip har utvecklat ett dotterkort för kommunikation mellan maskiner, M2M, i samarbete med schweiziska U-blox. Kortet integrerar GPS för positionering via satellit och GSM-modul för själva kommunikationen.
Det färska dotterkortet, M2M PICtail, inkluderar all nödvändig hårdvara och kommunikationsprotokoll, men också exempel på applikationskod som behövs för att en konstruktör ska kunna börja utveckla positioneringstjänster, hävdar Microchip.

Kortet, som är utvecklat i samarbete med kommunikationsspeciallisten U-blox, har bestyckats med det schweiziska företagets minimala och energisnåla GPS-modul, NEO-6Q, samt företagets GSM/GPRS-modul Leon. Det senare ger maskinerna tillgång till kommunikation i form av SMS, e-mail och webbaccess.  

Microchips bidrag är bland annat ett gränssnitt till företagets expansionskort för multimedia (Multimedia Expansion Board) – som har en inbyggd pekskärm i färg – samt ett gränssnitt till PIC32 Starter Kit, vars uppgift är att hjälpa till att komma igång med rätt PIC32-processor för en viss tillämpning.

Microchip erbjuder också fri tillgång till ett bibliotek med M2M-mjukvara.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)