JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. AT&T lovar LTE åt 97 procent
Om AT&T får klartecken för köpet av T-Mobile så skulle 97 procent av USA:s befolkning täckas av det LTE-nät företaget nu bygger ut. Det är mer än vad man tidigare lovat.
Jätteaffären där AT&T vill köpa T-Mobile för 39 miljarder dollar har kritiserats för att skapa ett defactoduopol på den amerikanska mobiloperatörsmarknaden. AT&T skulle då få 130 miljoner abonnenter och rivalen Verizon Wireless har i dagsläget 95 miljoner abonnenter. Trean Sprint Nextel har inte mer än 50 miljoner abonnenter.

Affären är föremål för undersökning av amerikanska regleringsmyndigheter. Dessa försöker nu AT&T blidka, bland annat genom att visa hur bra täckning dess LTE-nät kommer att få. Tidigare sa AT&T att det skulle täcka 95 procent av befolkningen i USA, en siffra man nu höjt till 97 procent efter att ha "identifierat ytterligare platser för basstationer".

Enligt AT&T skulle T-Mobile på egen hand inte ha tillräckligt med spektrum för att komma i närheten av dessa siffror. Dessutom menar AT&T att T-Mobile inte har någon klar LTE-strategi över huvud taget.

Argumentationen torde slå an väl hos regleringsmyndigheten FCC, som uttryckt stark vilja att även den amerikanska landsbygden ska få tillgång till mobilt höghastighetsbredband.

AT&T säger ingenting om när en LTE-utbyggnad till 97 procent av befolkningen skulle kunna vara genomförd.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)