JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. OEM köper Scapro
Distributören OEM Electronics köper hela komponentförsäljningen inom branschkollegan Scapro. Affären, värd 3 miljoner kronor, ska vara slutförd i maj.
– Scapro har ett mycket intressant sortiment av leverantörer, men de har inte nått en kritisk massa på omsättningen, och de har haft för höga overheadkostnader. Vi kan få synergieffekter inom lagerhantering och ekonomi och på så sätt få ner overheaden, säger OEM Electronics vd Urban Malm till Elektroniktidningen.

Scapros marknadsansvarige Bo Abrahamsson ger en mycket liknande bild.

– Det är svårt att vara liten i en stor värld, och det är svårare och svårare att hitta lönsamma nischer. Och overheaden är svår för små företag. Jag tror detta är bra för alla parter – kunder, leverantörer och marknad, säger Bo Abrahamsson till Elektroniktidningen.

Hur många av den idag 13 personer starka personalen som får följa med till de nya ägarna är än så länge oklart.

– Vi vill i första hand få med sälj- och marknadsfolk, säger Urban Malm.

Var de som erbjuds nytt jobb kommer att placeras är inte heller helt klart. OEM har huvudkontor i Tranås med lager och administration, plus ett säljkontor i Stockholm.

Scapro AB ägs idag av Peter Lundin med familj och omsatte i fjol omkring 30 miljoner kronor. Köpet är en inkråmsaffär där köpeskillingen anges till 3 miljoner kronor, plus ett tillägg som beror på hur affärerna utvecklas under året. Hela komponentverksamheten ingår i affären, inklusive varumärken, kund- och leverantörsavtal.

Sortimentet hos Scapro består bland annat av tangentbord, kondensatorer och ferriter. Ett visst överlapp finns med OEM Electronics, och hur detta ska lösas hör till frågorna som ska besvaras innan affären slutförs, vilket beräknas ske innan maj månads utgång.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)