JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Atollic växer ur Sverige
Mjukvaruverktygsmakaren Atollic vill addera 8–10 personer till nuvarande 25 innan årets slut. Dessutom öppnar företaget ett USA-kontor.
 Magnus Unemyr, Atollic
Magnus Unemyr
– Atollic Inc. är precis nystartat och vi har därför bara anställt platschefen ännu. Hans uppgift är att utöka distributörsnätet i Nordamerika och att expandera verksamheten med det nya kontoret som bas, säger Magnus Unemyr, marknadschef på Atollic.

Kontoret ligger i Parsippany, New Jersey, 40 minuters bilresa väst om New York. Det är redan öppet, sedan den 18 april.

Närvaron i USA kommer att göra det enklare att ge service till kunder i både Nord- och Sydamerika. USA-kontoret ska också ansvara för kontakter med amerikanska affärspartners, distributörer och halvledartillverkare.

– Hur många vi blir framöver i USA är svårt att säga i dagsläget men vi har goda förhoppningar om en snabb expansion. Bland annat ligger ett kontor i  Kalifornien på planeringsstadiet.

Magnus Unemyr arbetade tidigare på svenska IAR och Atollic erbjuder samma kategori av produkt: utvecklingsverktyg för styrkretsar.

Atollicportföljen inkluderar bland annat verktyg för gruppsamarbete, versionshantering, statisk kodanalys och testautomatisering. Senast släpptes en ny version av utvecklingsmiljön – som heter Truestudio – för processorfamiljen STM32. Och när det populära gratisoperativsystemet FreeRTOS släppptes i version 7 i början av veckan, stod Atollic som sponsor.

I Sverige har Atollic idag 25 anställda i Jönköping och Örebro. Men företaget växer snabbt.

– Vi har ett behov av att anställda ytterligare cirka 8–10 personer i Sverige under året, säger Magnus Unemyr.

Omsättningen för 2010 var 12,4 miljoner kronor.

– Den  drogs ner av att en stor del av bolaget har arbetat med utveckling av produkter som först nu når marknaden. Omsättningsmålet för 2011 är betydligt högre ställt.

År 2007–2009 har omsättningen varit 4,3, 9,7 respektive 11,4 miljoner kronor.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)