JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Google vill ge rabattkuponger
Det franska företaget Ingencio säger att man arbetar tillsammans med Google på en NFC-baserad lösning som ska ge kunder i affärer tillgång till rabattkuponger i sina mobiler. Det är ytterligare en indikation på Googles intresse för NFC-tekniken.
Ända sedan december då Google berättade att man inlemmat NFC, near field communications, som ett sätt att utöka funktionaliteten i Android, har spekulationer och rykten kring samarbetspartner varit legio i bloggosfären. Nu säger franska Ingencio, ett företag som gör försäljningsterminaler, att man arbetar tillsammans med Google på en sådan lösning.

– Google vill ha ett system där en kund som går in i en butik eller stormarknad får erbjudanden i mobiltelefonen. Vid betalningen ska kunden kunna utnyttja erbjudandet genom att lägga telefonen på vår terminal, som då kan läsa av kupongen och automatiskt dra bort den angivna summan i kassan, förklarar Ingenicos vd Philippe Lazare för nyhetsbyrån AP.

Lazare förnekar att Google har några omedelbara planer på att ge sig in i bank- och finansvärlden för att kunna hantera betalningar.

– Men det kommer att ske, förr eller senare, säger han.

Tidigare rykten har gjort gällande att Google jobbar med Mastercard och banken Citigroup för att åstadkomma mobilbetalningar, och att man arbetar med Ingencios amerikanska branschkollega Verifone i liknande projekt.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)