JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericssons Kina-Nortel-affär i hamn
Idag får omkring 1000 kinesiska Nortelanställda ny arbetsgivare då Ericssons köp av denna del av företaget slutförs.
Det var den 1 december (länk) som Ericsson avslöjade att man lagt ett bud på den konkursade kollegan Nortels verksamhet i Kina, formellt kallad Guangdong Nortel Telecommunications Equipment Company Ltd. Affären, värd 50 miljoner dollar, är nu klar och Ericsson har tagit över ansvaret för kunder och anställda.

Med köpet får Ericsson tillgång till ny kompetens, bredd och produktionsförmåga inom framför allt CDMA- och GSM-områdena.

Ett tusental personer berörs, varav 550 utvecklingsingenjörer. De sistnämnda ska assimileras in i Ericssons FoU-verksamhet. De personer som haft direkt kundkontakt fortsätter med detta, nu med Ericsson i ryggen. Och de som sysslat med produktion och service börjar i ett nytt bolag, kallat Ericsson (Guangdong Shunde) Communications Company Ltd.

– Slutförandet av detta förvärv visar åter på vår starka satsning på den kinesiska marknaden, samtidigt som vi kraftfullt stärker vår existerande forskning och utveckling, produktion och tjänsteförmåga i regionen, säger Ericssons kinachef Mats H Olsson i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)