JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Taiwan passerar Japan redan i år
Den taiwanesiska halvledarindustrin växte med 36 procent i fjol och är på god väg att redan i år bli den största i världen. Därmed ser Taiwan ut att peta ner Japan från halvledartronen, enligt den taiwanesiska handelsorganisationen Taitra.
Taiwanesiska halvledarföretag köpte wafers och andra ”råvaror” till sina fabriker för 9,11 miljarder dollar i fjol, upp från 6,87 miljarder dollar året innan. Även i år spås en starkt tillväxt vilket får Taitra att förutspå att den taiwanesiska halvledarindustrin, med foundryt TSMC i spetsen, drar ifrån Japan redan i år.

Trots det fortsätter den taiwanesiska staten sina ansträngningar för att ytterligare stärka branschens konkurrenskraft. Det beror på att halvledarbranschen blivit en så viktig del av landets näringsliv. Olika halvledarrelaterade företag står till exempel för hälften av värdet på den taiwanesiska börsen.

Det taiwanesiska forskningsrådet fortsätter därför att stödja olika samarbetsprojekt mellan företag, universitet och forskningsinstitut.

Ett av projekten handlar om att stacka kretsar (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)