JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nokias teknikchef tar timeout
Nokias tekniske direktör Rich Green tar tjänstledigt på obestämd tid. Officiellt är skälen personliga och frånvaron utan påverkan på företaget, men finska tidningar spekulerar i om det är strategiska åsiktsskillnader som ligger bakom.
Ansvaret som teknisk direktör tas tills vidare över av Henry Tirri, idag chef för Nokias forskningscenter i Palo Alto. Enligt Nokia har förändringarna ingen inverkan på vare sig produktstrategi eller några framtida lanseringar.

Dagstidningen Helsingin Sanomat citerar dock två anonyma källor som hävdar att Green sannolikt inte kommer att återvända på grund av meningsskiljaktigeter om företagets strategi. Enligt tidningen ville Green fortsätta utveckla Meego, den plattform Nokia och Intel tagit fram, snarare än att satsa på Windows Phone 7.

Nyhetsbrevet Fierce Wireless kallar Rich Greens tjänstledighet för "ytterligare ett hårt slag" mot Nokia, och konstaterar att företaget denna vecka därtill drabbats av sämre ranking hos flera stora kreditinstitut, och att Texas Instruments skrivit ner sin prognos med hänvisning till sämre försäljningsförväntningar hos storkunden Nokia.

Samtidigt deklarerade Nokias vd Stephen Elop vid en konferens i London återigen att Nokia inte är till salu, något han tvingats hävda åtskilliga gånger på sistone efter floder av rykten om motsatsen. Han sa också att Nokia är fast beslutet att fortsätta leverera mobiler även i lågprissegmentet, där bland andra Huawei och ZTE på sistone tagit stora marknadsandelar.

– Vi har inte berättat något specifikt om teknik eller plattform. Men håll ögonen öppna, sa Stephen Elop till nyhetsbyrån Reuters.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)