JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. EDC + Fabec blir Inission
Kontraktstillverkarna EDC och Fabec byter namn till Inission.
– Tillsammans med personalen kom vi på ”Mission”, som blev ”In-Mission”, på kundernas uppdrag, säger Olle Hulteberg som är vd på Inission.

Först i slutfasen föll m:et bort och företagsgruppen går numera under namnet Inission, som ska ge en känsla av kraft, vilja och initiativförmåga.

– Vi är långsiktiga och strategiska så det här är ett arbete som startade för ett och ett halvt år sedan. Personalen har varit engagerade för att mejsla fram vår affärsidé, vår strategi och vår vision.

De senaste två veckorna har man ägnat åt att besöka kunderna för att informera om namnbytet och ikväll är det kick-off med personalen.

Att EDC-gruppen byter namn hänger samman med att den skapats genom fyra förvärv. Kärnan är EDC i Munkfors som köptes av Olle Hulteberg och Fredrik Berghel hösten 2007. I augusti 2008 köpte man Fabec med en mindre enhet i Göteborg och en större fabrik i Tallinn. I mars 2010 förvärvades Oppunda Elektronik som avvecklades. De kvarvarande kundernas produkter flyttades till de andra fabrikerna.

Förra veckan förvärvades Triab i Stockholm. Just Triab kommer dock att leva kvar under sitt eget varumärke som är starkt.

Förvärvet innebär att Inission inklusive Triab kommer att omsätta uppåt 270 miljoner kronor i år. Och kanske blir det än mer.

– Det är roligt att växa, det förkovrar verksamheten. Dessutom är det rätt stora rörelser i marknaden med generationsskiften. Nu är vi så kända att vi får hela tiden erbjudanden om att köpa verksamheter, säger Olle Hulteberg.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)