JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Almi investerar i satellitmodem

ForswayAlmi investerar i satellitmodem

Almi Invest Väst har tillsammans med K-svets Venture och Salthavet investerat i Skövdebolaget Forsway som utvecklar satellitmodem för bredband, IP-telefoni och TV. Pengarna ska användas för en internationell expansion.
– Vi bygger samman två tekniker som innebär att man får tillgång till it-tjänster i glesbygd och i länder med en outvecklad infrastruktur, säger Forsways vd Tobias Forsell i ett pressmeddelande.

Forsway startade år 2003 när Nokia lade ner sin enhet Nokia Home Communication i Sverige. Den första produkten kom 2004 och nedlänken gick via satellit (Viasat och SES Astra) medan upplänken gick via telefonnätet eller ISDN. 2005 adderades en returkanal via GPRS. Idag finns en familj av produkter med olika kombinationer av ned- och upplänkar.

Produkterna vänder sig till internetleverantörer, satellitoperatörer och större telekomföretag som kan erbjuda triple play, det vill säga bredband, ip-telefoni och TV.

– Det är en enkel lösning, lätt att sälja och använda. Forsway har visat att det finns en stor efterfrågan med mer än 30 000 levererade modem och pågående förhandlingar med flera intressanta internationella kunder, säger Almis Anna Langenius i ett pressmeddelande.

För slutanvändaren ska det vara en enkel installation och produkten, som enligt Forsway är först i sitt slag, fungerar som ett kombinerat modem och router med inbyggd brandvägg.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)