JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Foxconn lägger 100 miljarder på robotar
Världens största kontraktstillverkare, taiwanesiska Hon Hai, även känt som Foxconn, planerar att spendera cirka 100 miljarder kronor under tre år på en miljon monteringsrobotar, skriver nyhetsbrevet EMS Now.
För en knapp månad sedan berättade Hon Hais styrelseordförande Terry Guo att företaget planerade att skaffa en miljon robotar, vilket skulle motsvara en halv miljon arbetare (länk). Nu kommer ytterligare uppgifter som säger att robotarna håller på att utvecklas internt. Den första prototypen, kallad Foxbot, togs fram redan i slutet av 2006 men ska vidareutvecklas och tillverkas i företagets enhet i kinesiska Shenzhen.

Varje robot ska kosta under 100 000 kronor och kunna användas för att göra enklare arbetsuppgifter som att svetsa, måla och montera delar. Däremot ska de inte användas för uppgifter som att polera bakstyckena till läsplattor.

Redan idag har Foxconn runt 10 000 robotar men planen är att öka det till en miljon på tre år. Robotiseringen ska dock inte leda till några avskedanden, enligt EMS Now.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)