JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Enics sparkar 100 i Västerås
Nästan var tredje anställd på kontraktstillverkaren Enics fabrik i Västerås får lämna sitt jobb. Det står klart sedan företaget varslat hundra personer idag.
I april annonserade Enics en omstrukturering där företaget lade ihop fabrikerna i Västerås, finska Lohja och estniska Elva till en affärsenhet. Västerås och Lohja döptes om till kundcenter medan Elva skulle står för produktion av lite större volymer (länk).

Samma dag som nyheten släpptes lämnade den omtyckta platschefen Stefan Eklund sitt jobb med omedelbar verkan.

– Som kund ska det se likadant ut oberoende vilken enhet du tittar in i. Vi började med det konceptet i fjol och nu går vi vidare med konceptet.

Det sade företagets vice vd Ari Räisänen till Elektroniktidningen i april.

De två kundcentren ska hantera alla kundkontakter från prototyputveckling, sourcing, förserier, mindre volymer till service och eftermarknad. För lite större volymer finns fabriker i Estland eller i Kina.

– Vi planerar inte för några drastiska förändringar, sade Ari Räisänen i mars.

Men nu förlorar alltså cirka 100 av de 330 anställda jobbet när delar av produktionen flyttas till andra fabriker i koncernen. Neddragningen kommer att ta upp till 12 månader.

– Den proaktiva lösning som vi nu bygger mellan de olika geografiska delarna – Västerås, estniska Elva och finska Lohja – i affärsenheten MBU (Multisite Business Unit), kommer att ta vårt tjänsteutbud till en högre nivå och öka kundnyttan. Detta kommer att säkerställa tillväxt i våra affärer med såväl befintliga som nya kunder. I denna uppställning har vår Västerås-fabrik en mycket viktig roll inom sin affärsenhet och för hela Enics-gruppen, säger Ari Räisänen i dagens pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)