JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Broadcom köper Netlogic
Halvledarbolaget Broadcom köper sin kollega Netlogic Microsystems, specialist på nätverksprocessorer för drygt 24 miljarder kronor.
Broadcom, en fabrikslös specialist på kommunikationshalvledare och tillika världens tionde största halvledarbolag i fjol (länk) köper sin branschkollega för att få tillgång till processorkompetens. Netlogic har gjort sig känd för nätverksprocessorer med flera kärnor, ett område där man leder marknaden i ett antal nischer.

Affären betalas kontant med 50 dollar per aktie, vilket motsvarar 3,7 miljarder dollar, cirka 24,4 miljarder kronor. Företagens båda styrelser har sagt ja till budet och räknar med att Netlogics aktieägare och ska göra det, liksom berörda myndigheter. I så fall slutförs affären under första halvan av 2012.

– Affären är strategiskt passande, vi får tillgång till ledande teknik och en finansiellt sund verksamhet, kommenterar Broadcoms vd Scott McGregor i ett pressmeddelande.

Enligt Netlogic finns många synergifördelar.

– Vår produktportfölj kommer att dra nytta av tillgången till Broadcoms kompetens, teknik, verktyg, resurser och ekosystem. Våra anställda kommer att gynnas av de starka kulturella likheterna med Broadcom, säger vd Ron Jankov.

Netlogic är drivande i ett multikärneinitiativ kallat Ensemble där även svenska Enea och Effnet ingår (länk). Företaget har ett kontor i Stockholm.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)