JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mjukvara lobbar inför forskningsproppen
Mjukvaruorganisationen Swedsoft har i samarbete med IT- & Telekomföretagen och Teknikföretagen tagit fram ett förslag till ökade statliga satsningar på mjukvaruforskning. Slutsatserna redovisas på en öppen workshop den 14 oktober.
Inför nästa års forskningsproposition har de tre organisationerna IT- & Telekomföretagen, Teknikföretagen och Swedsoft tagit fram ett förslag på hur staten bör satsa mer på forskning inom mjukvaruutveckling. Bakom förslaget står såväl storindustrier – Saab, ABB, Ericsson och Volvo med flera  – som så gott som samtliga Sveriges högskolor och universitet med mjukvaruverksamhet. Även forskningsinstitutet SICS och några mindre företag stöder förslaget.

– Sveriges välstånd vilar till stor del på produkter och tjänster som är beroende av mjukvara, och därmed på en effektiv mjukvaruutveckling. Samtidigt släpar utvecklingen efter när det gäller att öka effektiviteten i mjukvaruutvecklingen, står det i inbjudan till den workshop då förslaget ska presenteras.

Workshopen avhålls den 14 oktober på förmiddagen, i Teknikföretagens lokaler i Stockholm. Bland diskussionspunkterna finns "effektimvt samarbete mellan industri, akademi och institut", "branschöverskridande behov" och frågan om vilka de viktigaste forskningsområdena för mjukvaruindustrin är.

Mer information kan fås av Swedsofts föreståndare Niklas Rudemo (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) som även hanterar anmälningar till workshopen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)