JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elcoteq kastar in handduken
Kontraktstillverkaren Elcoteq ger upp försöket att rekonstruera verksamheten. Moderbolaget lämnade igår in en ansökan om konkurs i Luxemburg.
Under de senaste månaderna har bolaget försökt komma ur den ekonomiska rävsaxen som uppstått sedan långivarna strypt krediterna. Företaget, som förr var finländskt men numera har säte i Luxemburg, har förhandlat med de större kunderna och med långivarna för att hitta en lösning. Parallellt har verksamheten bantats kraftigt.

I augusti avgick företagets vd Jouni Hartikainen (länk) och i dessutom försattes de tre enheterna i Finland i konkurs (länk). Nu ger ledningen alltså upp försöket att rädda moderbolaget. I ett pressmeddelande skriver företaget att räddningsförsöket strandat sedan långivarna krävt att kunderna skulle ge upp sina krav och dessutom öka sin riskexponering.

Idag återstår bara 15 procent av det låneutrymme på 230 miljoner euro som Elcoteq tidigare beviljats av sina långivare. Dessa fortsätter enligt gårdagens pressmeddelande att låsa konton för Elcoteq och att lägga beslag på betalningar från kunder varför det inte längre är någon mening att försöka genomföra en rekonstruktion.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)