JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sony Ericsson blickar över Öresund
Sony Ericsson väntas i vinter besluta sig för att etablera ett utvecklingskontor i Köpenhamn. Tillgången på ingenjörer lockar, inte minst från Nokias nedlagda danska verksamhet, skriver nyhetsbrevet Rapidus.
Trots motvind i världsekonomi och rykten (länk) om att Sony vill köpa ut Ericsson ur det gemensamt ägda mobiltelefonföretaget går planerna framåt på ett Köpenhamnskontor. Vd Bert Nordberg berättade om dem för Rapidus i våras och bekräftar dem nu.

– Det är fortfarande aktuellt. Vi har haft jobbmässa i Lund med bussar från Danmark då runt 300 personer kom, säger han till Rapidus.

Ett öppet hus i augusti med specialinbjudan till ingenjörer som sagts upp från Nokias utvecklingsavdelning i Köpenhamn är ytterligare ett led. Då gällde det främst att fylla vakanser och rekrytera specialkompetens, men även att sondera terrängen inför en satsning i Danmark.

Förutom tillgång till ingenjörer med mobilerfarenhet lockar även den danska expertskatten, liksom att det är lättare att rekrytera internationella forskare till Köpenhamn än till Lund.

Sony Ericsson har cirka 3000 anställda och konsulter sysselsatta i Lund. På fredag väntas företagets kvartalsrapport – den förra slutade på 1,2 miljarder euro i omsättning och en förlust på 42 miljoner euro.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)