JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 94 projekt får 68 miljoner av Vinnova
Elektrifierade drivsystem till fordon, trådlösa sensornätverk, en plattform för medicinsk bildanalys och smarta lyktstolpar. Det är några av de frågeställningar som prioriterats i Vinnovas nya utlysning ”Utmaningsdriven innovation” som uppmuntrat ämnesöverskridande samarbeten för att lösa framtidens globala utmaningar – och som även slagit ansökningsrekord.
- Vi är glatt överraskade över det stora intresset. När vi bedömt ansökningarna är det bland annat förmågan att ta sig an nödvändiga eller kritiska behov i samhälle och näringsliv som avgjort vilka ansökningar som vi prioriterat. När projekten är genomförda hoppas vi att vi kan se resultat som gör skillnad för svenskt näringsliv och samhälle, säger Vinnovas Lena Svendsen i ett pressmeddelande.

Totalt fick verket in 635 ansökningar vilket är rekord för en enskild utlysning. Efter gallring får nu 94 projekt dela på 68 miljoner kronor. Programmet har tre faser och pengarna är avsedda för förstudier.

De närmaste tre åren satsar Vinnova minst 260 miljoner kronor på projekt som brett samverkar kring innovationer inom områdena hälsa och sjukvård, hållbara städer, informationssamhället samt produktion.

Alla beviljade ansökningar finns här: (länk)
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)