JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 10 miljoner till mobilstyrt dörrlås
Industrifonden och LMK Venture investerar 10 miljoner kronor i det Lundabaserade uppstartsbolaget Zaplox. Företaget har utvecklat ett dörrlås som styrs av mobiltelefonen.
Zaplox grundades år 2010 på Ideon i Lund av entreprenören Stefan Gripwall. Teknikchef är Lars Tilly med ett förflutet som forskningschef på Ericsson Mobile Platforms.

Zaplox mobiltelefonbaserade lösning ersätter den vanliga nyckeln och kan precis som den både låsa och låsa upp dörrar. Dock behöver man inte står framför dörren utan kan fjärrstyra låset. Därmed slipper man till exempel att lämna ut nycklar till hantverkare eller städfirmor. Det går också att få ett SMS när barnen kommer hem från skolan.

Men den första kunden är ett hotell där gästerna ska få sina nycklar utan att behöva köa. Ett pilottest ska göras under de närmaste månaderna.

– Att använda mobiltelefonen för att hantera nycklar är en logisk och naturlig fortsättning i mobiltelefonens utveckling och vi tilltalas av Zaplox tekniska lösning och dess spetskompetens. Tekniken har en enorm potential och Zaplox medverkar till att sätta nya standarder i en mogen bransch, säger Lennart Gustafson på Industrifonden i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)