JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Avgörandet närmar sig för Obducat
Mitt under pågående rekonstruktion kan huvudägaren i Obducat tvingas lägga ett bud på hela det börsnoterade nanoteknikföretaget, skriver nyhetsbrevet Rapidus.
Efter den misslyckade emissionen i våras har kraven hopat sig hos kronofogden. Först försattes dotterbolaget Obducat Technologies i rekonstruktion och sedan moderbolaget. Parallellt med den processen har ett konvertibellån förfallit vilket lett till att huvudägaren European Nano Invest (ENI) med god marginal passerat gränsen på 30 procents ägande i Obducat, vilket i sin tur tvingar ENI att lägga ett bud på hela Obducat.

ENI, som ägs av flera av nyckelpersoner i Obducat, däribland ordföranden Henri Bergstrand, vd:n Patrik Lundström och professor Lars Montelius.  flaggade redan i oktober att för bolaget inklusive närstående äger 47,5 procent av bolaget.

Nu har Aktiemarknadsnämnden avslagit en begäran från ENI om dispens från budplikten och bolaget har därmed mindre än en vecka på sig att lägga ett bud eller minska sitt ägande till under 30 procent, skriver Rapidus.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)