JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svensk pappersdisplay får skjuts av norsk licens

Svensk pappersdisplay får skjuts av norsk licens

Acreo i Linköping och Thin Film Electronics har ingått ett licensavtal som innebär att det norska företaget får tillgång till forskningsinstitutets tryckta displayteknik.
Svenska Acreo har sedan tidigare utvecklat världens första riktiga pappersdisplay. Det handlar om skärmar som har samma egenskaper som papper och där bildskärmen bara är några extra lager bläck.

– Acreos tryckta displayer är idealiska för våra krav på segmenterade skärmar, t.ex. alfanumeriska tecken och batterimätare. Det låga priset - några cent per display – och den låga strömförbrukningen gör Acreos displayteknik till ett utmärkt komplement till vår teknikportfölj, säger Davor Sutija, vd på Thin Film, i ett pressmeddelande.

För Thin Film innebär licensavtalet att företaget kommer en bit närmare målet att utveckla fullt integrerade tryckta system som är en viktig komponent i utvecklingen av ”Internet of Things”, där objekt kan samla in och kommunicera data med människor och med varandra.

– Vår strategi är att bygga ett ekosystem av kompletterande leverantörer för att på så sätt accelerera vår leverans av integrerade tryckta system, förklarar Davor Sutija.

För Acreos del innebär avtalet ett stort steg närmare en kommersiell produkt baserad på den egna tryckta elektroniken.

– Att skapa samarbetsavtal med en produkttillverkare som Thin Film är nyckeln för att få ut tekniken på marknaden, säger Leif Ljungqvist ansvarig för tryckt elektronik på Acreo, i ett pressmeddelande.





MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)