JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Polhem inspirerar till ung innovation

Polhem inspirerar till ung innovation

Christopher Polhem klassas som en av Sveriges genom tiderna främste innovatör. Nu arrangerar Uppsala universitet en vetenskapsmässa för mellanstadieelever i hans namn. Här ska solceller byggas och robotar styras.
På torsdag den 8 mars öppnas dörrarna till Polhem Scifest i centrala Uppsala. Det är en rykande färsk mässa med ambitionen att lyfta fram Polhems 350-årsjubileum på ett sätt som uppmuntrar ungas intresse för naturvetenskap och teknik.

På Polhem SciFestmässan får inbjudna elever prova på en mix av 21 mestadels interaktiva övningar. Bland annat bygge av solceller och övningar som går ut på att styra robotar på planeten Mars (se länk för mer info).

I premiärskedet kan mässan endast ta emot speciellt inbjudna elever från årskurs 4–6. Man räknar med att cirka 600 besökare kommer.

– Även om vi inte kan ta emot fler denna gång av utrymmesskäl, så hoppas vi att detta skall visa sig så intressant att mässan kan återkomma i en större skala, projektledare Anneli Björkman på Uppsala universitet, i ett pressmeddelande.

I anslutning till mässan, på kvällen, hålls även föreläsningar vid Ångströmlaboratoriet. De är gratis, öppna för alla  och riktar sig till vuxna.

Polhem Scifest-mässan arrangeras av Uppsala universitet i samarbete med bland annat Länsstyrelsen, Regionförbundet och TeknikCollege Uppland.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)