JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. RIM hämtar chef hos Sony Ericsson
Den kanadensiska smarttelefontillverkaren RIM, Research in Motion, har rekryterat Kristian Tear som ny operativ chef. Han har tidigare varit global marknadschef på Sony Ericsson.
Sony Mobile blir allt mindre svenskt. Kort efter det att Sony köpte Ericssons halva klev vd:n Bert Norberg av (länk) och nu lämnar även marknadschefen Kristian Tear.

– RIM är en viktig spelare i den globala mobilindustrin och jag är glad att vara en del av dess framtid. Jag ser fram emot att arbeta med RIM:s begåvade personal och att använda deras begåvning och kreativitet till nytta för de mer än 77 miljoner Blackberryanvändarna runt om i världen, säger Kristian Tear i ett pressmeddelande.

Rim var tidigt ute med smarta mobiler för framförallt affärskunder, men har de senaste åren drabbades hårt av Apples och Googles framgångar. Företaget är mitt i en omställning där man försöker lansera mer konsumentinriktade mobiler som ska konkurrera med Iphone och Ipad. Ett led i det var  köpet av svenska TAT i december 2010 (länk). Företaget utvecklar användargränssnitt och bildbehandlingsteknik för mobiltelefoner.

De nya produkterna ska köra operativsystemet QNX Neutrino (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)