JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Intel grundar tre nya forskningscentra
Storbritannien, Tyskland och Israel kommer att få nya forskningsinstitut grundade på cirka 300 miljoner kronor från Intel. Projekten tillhör forskningsprogrammet ICRI (Intel Collaborative Research Institutes) som vill koppla samman experter från företag och universitet.
I Storbritannien skapar ICRI ett institut kring hållbara uppkopplade städer, i Tyskland ett kring datasäkerhet och i Israel ett kring ”datoriserad intelligens”. Det sistnämnda kan till exempel bestå av sensorer som övervakar en bilförares hjärna, hjärta, blod, ögon och i kombination annan information – till exempel en väderleksrapport – varnar för potentiell huvudvärk eller yrsel under bilkörning.

Två redan etablerade forskningscentrum får också pengar: Intel Visual Computing Institute  på Saarlanduniversitetet och NTU Connected Context Computing Center på Taiwanuniversitetet.

– Att bilda en tvärvetenskaplig grupp bestående av Intel, lärare och doktorander från hela världen kommer att leda till grundläggande genombrott i några av de svåraste och mest irriterande problemen relaterade till datorteknik, skriver Intel i ett pressmeddelande.

– Vi hoppas att vi kommer att kunna utöka programmet och inkludera fler sponsorer från näringsliv och regering för att hitta nya sätt att påskynda skapandet av värdefull ny teknik.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)