JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Samsung shoppar wlan och Bluetooth
En dryg månad efter Samsungs köp av det svenska wlan-bolag Nanoradio i början av juni förvärvade företaget även brittiska CSR:s halvledarverksamhet inom wlan, Bluetooth och GPS. Hur affären påverkar Nanoradios verksamhet i Kista är oklart.
Samsung betalar 310 miljoner dollar kontant för Cambridge Silicon Radios verksamhet inom wlan, Bluetooth och GPS. Lite drygt 300 personer får en ny arbetsgivare. Dessutom köper Samsung nyemitterade aktier i CSR för 34 miljoner dollar vilket ger en ägarandel på knappt 5 procent.

Cambridge Silicon Radio är en av pionjärerna inom Bluetooth och wlan men har tuff konkurrens från bland annat Qualcomm och Intel i kampen om mobiltelefontillverkarnas gunst.

CSR startade redan 1998 och har ett antal fundamentala patent inom bland annat wlan och Bluetooth. I överenskommelsen mellan Samsung och CSR överförs 21 viktiga USA-patent till Samsung, som också får fri tillgång till alla CSR:s patent inom området.

Om och i så fall hur affären påverkar Nanoradio, som Samsung köpte i början av juni för en okänd summa (länk), framgår inte av pressmeddelandet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)