JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Micron först med fasväxling i volym – äntligen
Under många år har det fasväxlande minnet pekats ut som det stora hotet mot flash i mobiler. Nu hävdar Micron att företaget är först i världen med att kunna erbjuda fasväxlande minnen i riktigt stora volymer.
Redan för ett och ett halvt år sedan flaggade analysfirman UBM Techinsights för att ett första fasväxlande minne (phase-change memory, PCM) siktas i en nylanserad mobiltelefon (se länk).

Men den verkliga volymproduktionen har trots idoga rykten låtit vänta på sig. Det är först nu som Micron hävdar att företaget är först i världen att verkligen kunna leverera volymer av fasväxlande minnen.

Minnet levereras i en flerchipskapsel, där ett 45 nm PCM som rymmer 1 Gbit kombineras med ett 512 Mbit LPDDR2. Nykomlingen siktar till en början på en plats i funktionsmobiler, för att framöver även adressera smartmobiler och pekplattor.

Det var i början av 2010 som Micron började satsa på fasväxlande minnesteknik. Då köpte företaget Numonyx som satsat på fasväxlande minnen för mobiler sedan starten våren 2008, när Intel och ST Microelectronics grundade företaget.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)