JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Energikluster får 12 månaders respit
Klusterinitiativet High Voltage Valley i Ludvika – vars uppgift är att utveckla det regionala näringslivet inom elkraft och energi – får fortsätta sin verksamhet fram till utgången av 2014. Det är Tillväxtverket som godkänner en förlängning av den nuvarande verksamheten med ytterligare 12 månader.
– Istället för att vi skär ner på våra mål inom High Voltage Valley och inte gör av med pengarna som vi fått kan vi nu förlänga vår projekttid och bibehålla våra befintliga mål, förklarar Erika Jansson på High Voltage Valley.

High Voltage Valley driver flera olika projekt med medel från exempelvis Vinnova, EU:s strukturfonder, Tillväxtverket och Region Dalarna. Ett sådant projektexempel fokuserar på smarta elnät.

Klustrets nuvarande projekttid skulle egentligen vara slut vid årsskiftet 2013/2014, men nu förlänger alltså Tillväxtverket den med 12 månader till den sista december 2014.

Anledningen är att High Voltage Valley under 2011 haft en väldig omsättning på personal och aldrig varit helt fullbemannat – något som i sin tur lett till ett budgetöverskott. Den beviljade förlängningen innebär inte att några ytterligare ekonomiska resurser kommer att skjutas till, utan snarare att man nu får möjlighet att uppnå de fastställda målen men under en något längre tid.
 
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)