JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Google attackerar patent med sökmotor

Find Prior Art Google PatentsGoogle attackerar patent med sökmotor

Google – som självt är direkt eller indirekt inblandat i flera påstådda patentintrång – lanserar ett verktyg för att underlätta sökandet efter så kallad prior art som kan användas för att ogiltigförklara patent.
Prior Art Finder heter en ny sökmotor som läser igenom patent, identifierar nyckelfraser och söker efter dem i dokument som är äldre än patentet. Syftet är att döda patent – om en teknik redan existerade när patentansökan lämnades in, och detta kan dokumenteras, så kan patentet ogiltigförklaras i en rättegång.

Sökverktyget finns integrerat i Googles existerande patentdatabas Google Patents. En knapp ”Find Prior Art” har adderats till sidan som visar patentdokument.

Utöver webben så letar sökmotorn i patentdatabasen, i forskningsartikeldatabasen Google Scholar och i Google Books – företagets skannade boksamling som sträcker sig till boktryckarkonstens början och i mars innehöll 20 miljoner av de uppskattningsvis 130 miljoner tryckta böcker som överhuvudtaget existerar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)