JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Konfigurerbar radiostyrning utan begränsningar

Åkerströms Sesam 800 KonfigurerbarKonfigurerbar radiostyrning utan begränsningar

Transportband, vattenpumpar, ankarspel, bommar och olika av- och påfunktioner på fläktar och belysning är exempel på icke säkerhetskritiska saker som kan styras med Åkerströms nya radiostyrning med sex programmerbara kanaler.
Den nya produkten bygger vidare på radiostyrningsfamiljen Sesam 800 Mobile – en robust radiostyrning för mobila och icke-säkerhetskritiska applikationer som exempelvis vinschar till fyrhjulingar och skogsmaskiner. Det nya systemet kan styra upp till sex funktioner och har döpts till Sesam 800 Konfigurerbar. Det är anpassat för utsatta miljöer med damm, väta och vibrationer.

– Med detta konfigurerbara system finns inga begränsningar. Du kan i princip styra vilken applikation som helst, bara fantasin sätter gränsen, säger en högst nöjd Andreas Hedström, försäljningschef på Åkerströms Björbo.

Mottagaren är utrustad med sex halvledarreläer och har en glasfiberförstärkt kapsling som uppfyller kraven i IP67, vilket betyder att den står emot fukt, väta och damm utan problem.

Kommunikationen mellan sändare och mottagare sker i båda riktningarna. Det  gör det möjligt att indikera med en grön lysdiod på sändaren när ett relä är aktiverat. Sändarna har distinkta och lättryckta knappar och finns i två varianter; en med layout 1–6 och en med tom layout där möjlighet finns att anpassa ramen runt knapparna med egna symboler.

Styrningen arbetar på frekvensbandet 869 MHz och har ett automatiskt frekvensval på 12 kanaler.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)