JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svensk LED-lösning lyser upp gapet
Göteborgsföretaget Aluwave – som tillverkar skräddarsydda moduler för lysdiodstillämpningar – har utvecklat en LED-lösning för västgötska D-TEC Lighting Systems. Lösningen ska sitta i  D-TEC:s kommande armatur som ska användas i medicinska sammanhang, där främsta målgruppen är tandläkare.
Aluwave är en Chalmersavknoppning som nyligen drog igång en egen fabrik i Mölndal, där företaget ska tillverka skräddarsydda moduler för lysdiodstillämpningar (länk).

I gemensam regi med  D-TEC – som utvecklar och tillverkar arbetsplatsbelysning – har Aluwave nu utvecklat en LED-modul med mjukvara och styrsystem till en armatur, döpt till Halo, som ska ge omgivningsljus i exempelvis tandläkarmiljöer.

– Den främsta utmaningen i projektet var att skapa ett så skuggfritt och högkvalitativt ljus som möjligt i en relativt stor men tunn armatur. Vi är mycket nöjda med resultatet; en LED-baserad armatur som ger ett jämnt omgivningsljus och som enkelt går att styra med hjälp av en fjärrstyrd dimmer,  säger Jonas Stålhandske, vd på Aluwave, i ett pressmeddelande.
 
Aluwave ska tillverkar LED-modulerna, som sedan levereras tillsammans med driftdon och fjärrkontroll till D-TEC.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)