JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Synective Labs och Asiustech går ihop
Efter en tids samarbete har de två konsultbolagen Synective Labs i Linköping och Asiustech i Göteborg beslutat sig för att gå samman.
– Det sammanslagna bolaget förstärker vår profil som ett ledande företag inom asic- och FPGA- utveckling samtidigt som vi breddar vårt utbud. Vi stärker vår position både hos befintliga och potentiella kunder samt blir en ännu attraktivare arbetsgivare vid rekrytering av nya medarbetare, säger Sven Holmquist som blir vd för det sammanslagna bolaget.

Det är främst på asic- och FPGA-området som bolagens kompetenser överlappar varandra. Asiustechs tillför dessutom kunnande inom elektronikdesign och systemarkitektur.

– Vi anser att samgåendet med Synective ger oss en mycket starkare position inom FPGA- och elektronikområdet. Vår målsättning är att våra kunder kommer att uppleva att vi tillsammans blir en större leverantör med bredare kompetens, säger Håkan Dahlbom som idag är vd på Asiustech.

Det sammanslagna bolaget kommer att heta Synective Labs men Asiustech kommer att leva vidare som ett samlingsnamn för den specialistkompetens och de egna produkter som finns inom Asiustech, främst på elbilsområdet.

Synective har partnerskap med Convey Computer, DRC Computer och ImpulseC.

Femmannabolaget Asiustech startade 2008 i Stockholm och Göteborg. Synective bildades 2003 av en grupp personer som arbetade med FPGA-teknik för beräkningar med mycket höga prestanda.

Synective har efter sammanslagningen 20 anställda med kontor i Göteborg och Linköping. Under hösten har också en etablering skett i Stockholmsregionen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)