JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sara blir forskningschef på Ericsson

Sara blir forskningschef på Ericsson

Sara Mazur tar över ansvaret för Ericsson Research från och med den 19 november i år. Hon har över 17 års erfarenhet av forskning och utveckling, när hon nu efterträder Jan Färjh.
Sara Mazur började på Ericsson Research 1995 och har sedan dess haft många ledande befattningar. Bland annat har hon verkat som expert och chef för en forskningsenhet med ansvarar för radionät. För tillfället är hon ansvarig för system management inom Ericssons affärsområde Networks.

– Jag har alltid varit intresserad av och nyfiken på teknik. Jag är forskare i hjärtat, 69 av mina uppfinningar har patenterats och jag är jätteglad att få ägna min tid till att arbeta med alla duktiga människor på Ericsson Research, säger Sara Mazur i ett pressmeddelande.

Sara Mazur tar över efter ansvaret för Ericsson Research från Jan Färjh, som istället blir chef för segmentet standardisering och industri inom företaget. Hon kommer att ingå i koncernens tekniska ledningsgrupp, ledd av teknikchef Ulf Ewaldsson.

– Sara Mazur har arbetat mycket nära utvecklingen av telekombranschen. Det är på grund av att människor gillar henne som vårt företag är en teknik ledare, säger  Ulf Ewaldsson, CTO på Ericsson, i ett pressmeddelande.

Basen för Sara Mazur blir Stockholm, där hon också har en civilingenjörsexamen och en doktorsexamen i elektroteknik från KTH.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)