JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Apples pudel morrar
Apple har publicerat sin ursäkt till Samsung – i enlighet med order från en brittisk domare. Men Apple lyckas ändå peka ut sig själv som den part som har rätt i tvisten.
I somras frikände en brittisk domstol Samsung från att ha kopierat Apple-design. Inte nog med det: domaren krävde dessutom att Apple skulle publicera en ursäkt till Samsung för anklagelsen.

Nu har Apple gjort detta. Men det blev inte mycket till ursäkt.

Ett av domarens uttalanden i samband med rättegången var att Samsungs design inte alls kvalitetsmässigt kunde mäta sig med Apples. Detta citerar – förstås – Apple i sin ursäkt.

– Apples design har en slående enkelhet. Det är en cool design. Samsungs produkter har inte samma nedtonade extrema enkelhet som Apples design har. De är inte alls lika coola, säger domaren i Apples citat.

Apple framhåller också att företaget i Tyskland och USA har vunnit motsvarande tvister över Samsung. I det senare fallet dömdes Samsung till en dryg miljard dollar i skadestånd.

– Så även om den brittiska domstolen inte fann att Samsung gjort sig skyldig till intrång, så har andra rättsinstanser erkänt att Samsung medvetet kopierade Apples mycket mer populära Ipad när Samsung skapade sin Galaxy-platta, skriver Apple i sin ursäkt.

Läs Apples hela ursäkt här (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)