JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svenska ingenjörspriset – premiär i vår
I vår delar Svenska Elektro och Dataingenjörers Riksförening för första gången ut SER Prize – till hållbara ingenjörsgärningar.
– Vi vill lyfta fram den viktiga roll som elektro- och dataingenjörer har i dagens samhälle. Och samtidigt belöna de ingenjörer som går i bräschen för hållbar utveckling, motiverar juryordföranden Sten Jacobson, som även sitter i SERs styrelse.

– Mycket pekar på att hållbar utveckling är den mest intressanta modellen för affärsutveckling just nu. Ämnet är mer aktuellt än någonsin, så vi menar att priset ligger helt rätt i tiden. Allmänbilden av ingenjören är alltjämt någon som löser ett tekniskt problem utan tanke på samhällskonsekvenserna.

Det är en bild SER hoppas kunna bidra till att ändra på.

– Det är viktigt att hålla fokus på affärsmöjligheterna. Hållbar utveckling har ofta förknippats med idealism, men Sverige behöver nu fler ingenjörer som vill ta täten och ta vara på de nya affärsmöjligheterna, säger Sten Jacobson.

Vem som helst kan nominera kandidater. Blankett finns på www.ser.se fram till den 31 januari. Ingenjörsgärningen ska beröra elkraft, elektroteknik, elektronik, data eller IT i någon form. Samt vara till nytta för ett hållbart samhälle.

Prissumman är 20 000 kronor. Dessutom finns ett SER Junior Prize för bästa exjobb eller doktorsavhandling med en prissumma på 10 000 kronor.

Vinnarna får statyett och förväntas göra en presentation i samband med prisutdelningen på SERs årsmöte våren 2013.

I juryn ingår representanter från SER, elektronikbranschen, databranschen, KTH, SICS och Elektroniktidningen.

För SER-juryn
Adam Edström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)