JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Note avvisar Bennets bud
Styrelsen för kontraktstillverkaren Note anser att budet från Lifco, som ägs av Carl Bennet är för lågt och rekommenderar därför aktieägarna att inte acceptera det.
Att Notes styrelse skulle avvisa budet från Lifco var inte oväntat. Trots att budet på åtta kronor har en premie på 38 procent jämfört med slutkursen den 30 november får man se det som snålt.

Notes aktie värderades till strax under 12 kronor våren 2011, det är för övrigt samma nivå som aktien klättrade upp till en tid efter de nya ägarna och den nya ledningen kom in i början av 2010. Efter en omfattande städning har bolaget levererat åtta kvartal med vinst, men bortsett från en tillfällig topp våren 2011 har börsen sakta men säkert sänkt värdet på bolaget. Lifco, som äger konkurrenten Leab, har säkert sett chansen att komma över ett välstädat bolag till en billig penning.

I god tid innan aktieägarna ska ta ställning till budet – den så kallade acceptfristen för erbjudandet förväntas inledas omkring den 2 januari 2013 och avslutas omkring den 23 januari 2013 – går styrelsen i Note nu ut och rekommenderar aktieägarna att inte acceptera budet.

Motiveringen lyder:
”Notes styrelse är av uppfattningen att budet från Lifco avsevärt undervärderar Note, och att det inte speglar bolagets långsiktiga intjäningsförmåga. Tidpunkten för Erbjudandet var läglig för Lifco då Note-aktien har påverkats negativt av den fortsatta globala oron. Trots en budpremie på 35 procent uppgår Lifcos värdering endast till 87 procent av Notes eget kapital vid utgången av tredje kvartalet 2012, något som inte på något sätt kan anses illustrera en korrekt värdering av Note. Styrelsen rekommenderar således aktieägarna att inte acceptera Erbjudandet från Lifco.”
Frågan är nu om Lifco är berett att höja budet och i så fall hur mycket?
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)