JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nu finns Neonode i nya OLPC-datorn

Nu finns Neonode i nya OLPC-datorn

I höstas skrev svenska Neonode kontrakt med organisationen One Laptop Per Child om Neonodes nya optiska pekteknik. Nu har den nya XO Touch-datorn visats upp för publik på CES-mässan i Las Vegas.

XO 4.0 Touch är den fjärde versionen av OLPC:s XO-dator. Med Neonodes pekteknik Multisensing kan den förvandlas till en pekplatta genom att bildskärmen roteras och viks ned över tangentbordet.

Neonodes pekteknik är optisk – till skillnad från de typiska resistiva och kapacitiva tekniker som används idag – och gör det, enligt Neonode, möjligt att bygga XO Touch extremt robust, och dessutom med bättre läsbarhet i solljus.

XO 4.0 Touch har en 7,5-tums TFT-LCD-skärm i 300 dpi och drivs av Marvells flerkärniga Armada-processor PXA2128 med hybrid-SMP-teknik och en klockfrekvens på 1 GHz. Den har också Marvells systemkrets Avastar 88W8787.

Med datorn följer gratisprogrammet Sugar, ett utbildningsprogram med mer än 300 appar för lärande.

– XO 4.0 är fortfarande den enda laptop-datorn som är designat för barn. Den kan repareras av ett barn med bara en skruvmejsel. Och nu har den Marvells senaste hybridkärne-processor och Neonodes senaste skärmteknik, säger OLPC:s styrelseordförande och vd Rodrigo Arboleda i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)