JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Renesas avyttrar backend-verksamheten
Som en del i rekonstruktionsarbetet kommer den japanska halvledartillverkaren Renesas att överlåta sin kapslings- och testverksamhet, ofta kallat back-end, till japanska J-Devices. Villkoren för affären är ännu inte klara.
Renesas, som är Japans största halvledartillverkare, räddades i höstas av ett konsortium bestående de tre största ägarna: NEC, Hitachi och Mitsubishi. Dessutom gick åtta japanska elektroniktillverkare in med pengar men lejonparten av de 17 miljarder kronorna som säkrades kom från den japanska staten.

Ett av villkoren för kapitaltillskottet var att Renesas skulle struktureras om och bantas. En del av det arbetet är dagens avsiktsförklaring där J-Devices tar över fabrikerna i Hakodate, Fukui och Kumamoto. Personalen lånas ut till J-Devices men intentionen är att de på en individuell basis ska erbjudas anställning av J-Devices.

Avtalet innebär också att företagen ska skapa ett partnerskap och att Renesas ska fortsätta att använda de tre fabrikerna för kapsling och test.

Affären förväntas genomföras i juni och detaljer som köpeskillingen och andra villkor är ännu inte färdigförhandlade.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)